Mindtuning

Hoe werkt MindTuning?

‘Het opsporen en heractiveren van de innerlijke onbewuste zintuigen die verantwoordelijk zijn voor het probleem’

Pieter Frijters

Noodzakelijk

De methode van Pieter Frijters bestaat uit het snel ruisvrij maken van uw geest, en deze weer natuurlijk te laten functioneren. Deze juiste afstemming is volgens Frijters een noodzakelijke voorwaarde om doelmatig met andere technieken te kunnen werken die voor verder herstel kunnen zorgen. Zoals cognitief gereedschap, ontspanningsoefeningen, en denktechnieken om valkuilen op te sporen. Hier volgt een uitleg.

De zin van zintuigen

Dankzij onze zintuigen heeft het verstand een referentiekader en kan het functioneren. Als we niet konden zien, horen, proeven, voelen en ruiken, dan zouden we nooit iets kunnen leren. Met ons verstand kunnen we slechts diploma's halen, rekenen, plannen, logisch nadenken, techniek ontwikkelen en onszelf behoeden voor grove misstappen. Veel meer kan het niet. Met alleen ons verstand kunnen we niet leven, hooguit overleven.

Innerlijke representatie

Uw geest denkt in beelden. Dit gebeurt supersnel, en meestal bent u zich hier niet van bewust. Wanneer u last heeft van niet-re?le angsten, fobie of burn-out, dan heeft u innerlijke beelden die niet overeenkomen met de werkelijkheid. U heeft een innerlijke representatie van de werkelijkheid die angstaanjagend of uitputtend is. Hoe zou u zich voelen wanneer een spinnetje innerlijk zo groot lijkt als een olifant, met de kaken van een krokodil?. Natuurlijk word u dan angstig of raakt in paniek.

Visueel gericht

Mind Tuning® gaat ervan uit dat je angst of fobie komt door een programmafoutje in je onderbewuste visuele beleving. Daarom is Mind Tuning® heel visueel gericht.

Denk je aan iets waar je bang voor bent dan reageert je lichaam gelijk. Je spierspanning neemt onbewust toe. Het angstbeeld wordt opgeroepen en in een ander perspectief veranderd. Dit gaat echt ongemerkt en in 2 minuten voltrekt zich vaak een wonder.

Het duurt 2 dagen om geheel nieuw gedrag aan te leren waardoor de levenskwaliteit blijvend wordt verbeterd.

Onze binnenwereld

Met onze zintuigen kunnen we wél leven. Alle geneugten in het leven zijn van zintuiglijke aard en alle emoties hebben een zintuiglijke achtergrond. De echte wereld waarin we leven is verbonden met onze zintuigen. Aan bijna alles wat we denken hangen beelden, geluiden, geuren, smaken of tastsensaties. Dit noemen wij onze zintuiglijke binnenwereld. Hoe vaker we met onze zintuigen genieten van de wereld buiten ons, des te prettiger zijn de zintuiglijke binnenwereld en ons gevoel van welbevinden.

Verandering beleving

Door Mind Tuning® is je hele beleving bij de angstgedachte veranderd waardoor je angst verdwijnt. Je zintuigen zijn anders ‘afgestemd’. Er is ruimte gekomen. Opgebouwde spanning glijdt van je af. Je voelt je opgelucht.

Fenomenale snelheid

Ons brein werkt met onvoorstelbare snelheid, en onze creatieve mogelijkheden zijn welhaast onuitputtelijk. Mind Tuning® maakt op revolutionaire wijze gebruik van de fenomenale snelheid waarmee de geest kan leren.

De visie van de methode Mind Tuning® is dat snelle, eenvoudige interventies een veel groter effect hebben op mensen dan langdurige interventies. En daarmee hebben snelle interventies ook een grotere kans van slagen. Omdat we uitgaan van de impact van snelle adequate therapie, bieden we alleen korte effectieve sessies aan.

Snelle verbetering

Werkelijk anders bij Mind Tuning® is het tijdsbestek waarmee de klachten verdwijnen. Binnen een aantal weken is er een zichtbare verbetering. Het maakt niet uit hoe lang je er al last van hebt. Als je maar gemotiveerd bent om ervan af te komen. Mind Tuning® maakt gebruik van het snelle leervermogen van je hersenen.

Buitenwereld ontvangen

Veel mensen zijn gestresst, overspannen, depressief, onzeker of hebben angsten. Hun zintuiglijke binnenwereld voelt vervelend aan en is te sterk aanwezig. Het is moeilijk om dan contact te maken met de wereld buiten. De binnenwereld produceert zoveel ruis dat het moeilijk is om de buitenwereld goed te ontvangen en te laten doordringen.

Het lichaam reageert

Als gevolg van die ruis, die de buitenwereld afsluit of op afstand zet, treden er reacties op in de organen en gaat het lichaam ‘wringen’. Dat uit zich in subtiele veranderingen in het lichaam, die de energie om te leven volledig kunnen blokkeren. Deze situatie is een ideale voedingsbodem om ook lichamelijk ziek te worden. De cirkel is dan rond. Ontsnappen via reguliere therapie of medicijnen is een lange weg, en of het aanslaat weet iemand vaak pas na maanden of zelfs jaren.

Lichaamstaal

Mind Tuning® heeft ook veel aandacht voor lichaamstaal. Pieter Frijters onderzocht de werking van de fijne motoriek en ontdekte veel voorkomende fouten in houding en beweging. Fouten die zowel lichaam als geest kunnen blokkeren. De motorisch therapeuten die hij ooit coachte beleefden dat als een openbaring.

Tunnelvisie

Vrijwel alle gedachten produceren beelden, zonder dat we ons daarvan bewust hoeven te zijn. Het onwillekeurig zenuwstelsel, dat onze basale levensfuncties zoals ademhaling, hartslag en spijsvertering regelt, reageert op de kwaliteit van die beelden. Wanneer die onbewuste beelden vervelend of bedreigend aanvoelen, ontstaat een zogenaamde tunnelvisie. Daarbij wordt onze waarneming versmald, als het ware afgekneld, en wordt ons hele lichaam in paraatheid gebracht.

Gevangen

De beelden die deze spanning veroorzaken, kunnen door anders of positiever te denken slechts voor een moment verdwijnen. Tunnelvisies blijven terugkomen, net als de bijbehorende overmatige spanning van het lichaam. Zo krijgt de buitenwereld nauwelijks kans om echt door te dringen en wordt iemand als het ware gevangen gehouden in de eigen onderbewuste zintuiglijke wereld.

Radicale verandering

Met behulp van Mind Tuning® worden dergelijke onbewuste ‘waarnemingsfoutjes’ snel opgespoord én gecorrigeerd. Dit brengt een radicale verandering van uw beleving teweeg. U staat versteld van uw capaciteit snel te kunnen veranderen. En op uw gemak te zijn in situaties waarin u dat voorheen niet was.

 

Schrijf je nu in en ontvang 5 gratis tips van MindTuning

Allesovermindtuning.nl geeft jou de mogelijkheid om 4 tips te ontvangen over hoe je het beste jouw angst en fobie kan bestrijdenWij hebben respect voor je privacy en zullen niet je gegevens delen of verkopen.
Afmelden

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
Vimeo icon
YouTube icon